Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στις 12 και 13 Σεπ-τεμβρίου 2015 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την 35η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση των Συλλόγων της Κρήτης, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α., παράλληλα με τον εορτασμό των 85 χρόνων ζωής και δράσης του, από την ίδρυση του το 1930.

Η συμμετοχή πεζοπόρων και ορειβατών από όλο το νησί ήταν μεγάλη, συγκεντρώθηκαν περίπου 280 άτομα και αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις, σχετικά με την αγαπη-μένη τους δραστηριότητα. Η εκδήλωση έγινε στην επαρχία Αποκορώνου του νομού Χανίων, πάνω από το γρα-φικό ορεινό χωριό Καρές, στην τοποθεσία Γούρνες, υψ. 1.150 μέτρα, όπου οι συμμετέχοντες ανέβηκαν το Σάβ-βατο 12/09 το απόγευμα και διανυκτέρευσαν, ενώ την Κυριακή 13/09 το πρωί, ακολούθησαν εύκολη ανηφορική στράτα και ανέβηκαν στην κορυφή Βαρσάμου, υψ. 1.554 μέτρα, από όπου απόλαυσαν την υπέροχη θέα προς τα Λευκά Όρη και το οροπέδιο των Γουρνών και προς όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας.

Η διάρκεια συνολικά των πεζοποριών ήταν περίπου 6 με 7 ώρες. Η κατασκήνωση των συμμετεχόντων έγινε στις Γούρνες Λευκών Ορέων, υψ. 1.150 μέτρα, όπου εκεί προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα - δείπνο σε συνερ-γασία με τον Δήμο Αποκορώνου. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ήταν συνδιοργανωτής και αρωγός στην εκδήλωση αυτή και οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφε-ρειακού Τμήματος Χανίων του Ε.Ε.Σ. βοήθησαν με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις.