Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τετραήμερη εξόρμηση, στην διάρκεια της οποίας συμμετείχε στην 76η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρω-ση, την οποία διοργάνωσε ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου, σε συνδιορ-γάνωση με την Ε.Ο.Ο.Α., στο βουνό της Ντουρντουβάνας, στην κορυφή Τριανταφυλλιά, υψ. 2.109 μέτρα, στον νομό Κορινθίας, στις 16 και 17 Ιουλίου 2016. Η ομάδα που συμμετείχε, περιελαμβάνε μέλη του, καθώς και μεγάλα παιδιά και εφήβους.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, στα σκιερά μονοπάτια της Ντουρντουβάνας, μέσα σε δάση ελάτης και μαύρης πεύκης, οι οποίοι συμμετείχαν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βουνού και της ορει-νής φύσης, από όλη την Ελλάδα.

Η αναχώρηση έγινε την Παρασκευή 15/07/2016 το βράδυ με πλοίο της Κοινοπρα-ξίας ANEK LINES & BLUE STAR FERRIES, οι οποίες βοήθη-σαν στην ακτοπλοϊκή μεταφορά των συμμετεχόντων και η επιστροφή την Τετάρτη 20/07/2016 το πρωί.

Οι εκδηλώσεις της συνάντησης ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην τοποθεσία όπου βρίσκεται η λίμνη Δόξα, η οποία είναι μία τεχνητή λίμνη, σε υψόμετρο 900 μέτρων και βρίσκεται πάνω από τον Φενεό Κορινθίας. Οι συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την εμπειρία τους, την Κυριακή το πρωί, πραγματοποίησαν ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή Τριανταφυλλιά και στη συνέχεια κατέβηκαν σε ύψωμα στο Διάσελο του Κυνηγού, σε υψ. 1.540 μέτρων, όπου έγινε η κεντρική τελετή της Π.Ο.Σ.. Η εξόρμηση του Συλλόγου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων της 76ης Π.Ο.Σ., συνεχίστηκε για δύο ημέρες, με περιήγηση, πεζοπορίες και αναβάσεις στην όμορφη ορεινή βόρεια Πελοπόννησο, έχοντας σαν βάση το πετρόχτιστο χωριό Ζαρούχλα, το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.037 μέτρων, πνιγμένο στα έλατα και στις καστανιές, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων (στον Χελμό), κοντά στα όρια με το νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Αχαΐας. Οι συμμετέχοντες, από το χωριό αυτό, ανέβηκαν στο βουνό του Χελμού, μέχρι την τοποθεσία όπου βρίσκονται τα Ύδατα της Στυγός, σε υψ. 2.100 μ. και είναι οι πηγές του ποταμού Κράθη. Επίσης περιηγήθηκαν οδικώς στην λίμνη Τσιβλού, η οποία είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.