Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων συνέχισαν τις επιτυχημένες αναβάσεις τους, στις κορυφές του κόσμου. Στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων, το Mont Blanc, υψ. 4.810 μέτρα, ανέβηκαν πέντε μέλη του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια πολυήμερης εξόρμησης τους, στην ορεινή αυτή περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι ορειβάτες περπάτησαν στην ευρύτερη ορεινή περιοχή περιμετρικά της κοιλάδας του Chamonix από τις αρχές Αυγούστου, διανυκτέρευσαν σε καταφύγια και σκηνές, διέσχισαν τμήμα του παγετώνα Mer de Glace (τη θάλασσα των πάγων) και πεζοπόρη-σαν στα άψογα σημαδεμένα μονοπάτια της οροσειράς.

 

Η οργάνωση της αποστολής έγινε από την ομάδα του Συλλόγου, όπου μέσω Γενεύης, έφθασαν στον προορισμό τους, στην κοιλάδα που βρίσκεται το Chamonix, στην νοτιοανατολική Γαλλία, όπου έμειναν και έδρασαν για 15 ημέρες.

Η ανάβαση στο Mont Blanc έγινε από την κλασσική διαδρομή, χωρίς οδηγό, με όλο τον ορειβατικό χειμερινό εξοπλισμό, να βαραίνει τις πλάτες των ορειβατών μας. Ο καιρός ήταν πολύ κάλος, ιδανικός για αυτήν την δύσκολη ανάβαση τους και άφησε το περιθώριο στους συμμετέχοντες να παραμείνουν στην κορυφή, στα 4.810 μέτρα, για αρκετή ώρα και να απολαύσουν τη θέα και τις γύρω κορυφές.

Στην ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων συμμετείχαν οι Μαρία Σταθάκη, Γεώργιος Πενθερουδάκης, Στυλιανός Παπουτσάκης, Θεόδωρος Γεωργακάκης, Ιωάννης Δαπόλας και Εμμανουήλ Κατσανέβας.