Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε στα Λευκά Όρη της Κρήτης με μαγάλη επιτυχία και σύμμαχο τον καλό καιρό, Συνάντηση Ορειβατικού Σκι από τις 04 έως και τις 07 Μαρτίου 2011. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μια μεγάλη διάσχιση του βουνού, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Σβουριχτής. Η διάσχιση ακολούθησε τη γραμμή του μονοπατιού Ε4 που διασχίζει το βουνό. Φέτος τα χιόνια στο βουνό ήταν αρκετά, γεγονός που βοήθησε στην επιτυχία της Συνάντησης, κάτι που θα συμβάλει στην προσπάθεια να γίνετε η διοργάνωση αυτή κάθε χρόνο. Η Συνάντηση αυτή είχε σκοπό την διάδοση του αθλήματος του ορειβατικού σκι και την προσέλκυση νέων και παλαιών αθλητών, αλλά και την προβολή της οροσειράς των Λευκών Ορέων του νομού μας, η οποία προσφέρεται για την προώθηση και ανάπτυξη αυτής της ορεινής δραστηριότητας.

Η Συνάντηση απευθυνόταν τόσο σε αθλητές που έχουν δελτίο, όσο και σε ανεξάρτητους ορειβάτες. Στην συνάντηση αυτή, που ξεκίνησε την Παρασκευή 04/03 το απόγευμα με παραδοσιακό κέρασμα και σύντομους χαιρετισμούς στο Ξενοδοχείο ‘Νέος Ομαλός’ στο οροπέδιο Ομαλού, συμμετείχαν και τρεις διεθνούς φήμης Γάλλοι αθλητές του ορειβατικού σκι, οι οποίοι θα συμβάλουν στην προβολή της προσπάθειας αυτής στο εξωτερικό. Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων κάλυψε ουσιαστικά όλα τα έξοδα (μετακίνηση, ύπνος, διατροφή), με συμβολικό κόστος συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες το βράδυ της Παρασκευής, διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο Καλλέργη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα είχε ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 05 Μαρτίου 2011: Μετά το πρωινό όλοι οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από το καταφύγιο, για την διάσχιση της οροσειράς στην διαδρομή ΠΟΡΙΑ – ΞΕΡΟΛΙΜΝΙΑ - κορυφή ΜΕΛΙΝΤΑΟΥ, υψ. 2.133 μέτρα) - ΠΛΑΚΟΣΕΛΙ - ΚΛΕΙΣΙΔΙΑ - ΚΑΤΣΙΒΕΛΙ - καταφύγιο ΣΒΟΥΡΙΧΤΗΣ ‘Χρ. Χουλιόπουλος’, όπου και διανυκτέρευσαν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06 Μαρτίου 2011: Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το καταφύγιο ΣΒΟΥΡΙΧΤΗΣ για τη συνέχιση της διάσχισης στην διαδρομή ΛΙΒΑΔΑ - ΣΙΔΕΡΟΠΟΡΤΙ – Κορυφή ΚΟΥΤΑΛΑ, υψ.2.077 μέτρα - κορυφή ΦΑΝΑΡΙ, υψ. 2.190 μέτρα - καταφύγιο Ταύρης. Η διαδρομή ήταν δύσκολη αλλά όλοι οι συμμετέχοντες ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το μεσημέρι όλοι έφτασαν στο καταφύγιο Ταύρης, για την προσφορά του γεύματος. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια κατέβηκαν στο χωριό Αμουδάρι στο οροπέδιο Ασκύφου, όπου έγινε η επίσημη λήξη της Συνάντησης με προσφορά κεράσματος από τον Δήμο Σφακίων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 Μαρτίου 2011 (Καθάρη Δευτέρα): Το πρόγραμμα της ημέρας αυτής αναπροσαρμόστηκε, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν και περιελάμβανε περιήγηση και ξενάγηση σε ορεινά αξιοθέατα του νομού μας και στη συνέχεια στην πόλη των Χανίων.

Υπεύθυνοι χάραξης των διαδρομών της διάσχισης ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Κλαουδάτος, τεχνικός εκπρόσωπος της Ε.Ο.Ο.Α., Εμμανουήλ Ρουμελιωτάκης, αθλητής του Ε.Ο.Σ. Χανίων και Γεώργιος Σπινθάκης, Βοηθός Εκπαιδευτής από τον Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου. Η Συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Έφορο Ορειβατικού Σκι κ. Βασίλειο Βουτσελά. Οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις στον τομέα των Πρώτων Βοηθειών, ενώ το ξενοδοχείο Porto Veneziano προσέφερε την φιλοξενία των Γάλλων αθλητών, μια πολύ σημαντική βοήθεια για την επιτυχία της διοργάνωσης.